top of page

Even voorstellen

Leuk dat je er bent!

Wij zijn Robin (kok) en Zoë (dierkundig ingenieur) en we wonen in het mooie Hoogkerk aan de rand van Groningen stad samen met onze Beauceron Nadine en twee katten genaamd Kunkka en Dazzle.

We fokken hobbymatig. Nadine zal ons eerste nestje op de wereld zetten en wellicht over een tijdje nog één. Ons doel is daarna verder te gaan met haar dochter. We streven naar Beaucerons met een vriendelijk en stabiel karakter, zoals we van Nadine gewend zijn.

Daarnaast heeft gezondheid de grootste prioriteit. Dit doen we onder andere door ons te houden aan de richtlijnen van de Raad van Beheer en de Beauceronclub. Ook hebben we een 'niet verplicht' onderzoeken laten doen naar: erfelijke doofheid. Een probleem wat mogelijk meer voor kan gaan komen binnen het ras, maar gemakkelijk voor te testen is.

Meer weten over de aanpak voor de pups? Lees dan hier verder.

2016-02-22 21.26.35.jpg

Meer over ons

Hoewel Nadine onze eerste hond van ons samen is, zijn honden altijd een groot deel Zoë haar leven geweest. Robin zijn grootste passie is koken, wat ook van pas komt als we wat lekkers voor onze huisdieren klaar willen maken. Hij is dankzij Zoë steeds meer in de hondenwereld betrokken geraakt en we zijn beiden enthousiast om een leuk en gezond nest groot te brengen.

 

Voor mij (Zoë) begon de passie voor honden al rond 8 jaar oud. Toen stond ik al dagen buiten met de hond van de buren om te wandelen en te spelen. Daarna kwam mijn eerste eigen hond in mijn leven: Skye. Skye was een stabij mix waar ik mijn passie voor honden bij kwijt kon. Uren gewandeld, getraind en cursussen ondernomen. Hij heeft een leeftijd van 18 mogen bereiken en hebben in november 2022 afscheid van hem moeten nemen.

De passie voor honden werd met een eigen hond nog groter en ik heb mij volledig gestort op het werken met honden mijn leven maken. Sinds januari 2016 ben ik afgestudeerd dierkundig ingenieur en tijdens de opleiding was ik al begonnen met lesgeven op een hondenschool en heb vervolgens mijn eigen school gestart in 2015: hondenschool K9 Campus. Tijdens het werk als hondentrainer kwam ik een vacature tegen bij hondendagopvang Buddy. Hier ben ik in 2017 begonnen met werken en heb daarna het bedrijf overgekocht in 2018. De grote droom was werkelijkheid geworden! Elke dag met honden mogen werken is nog steeds fantastisch.Omdat Skye wat ouder werd en ook vaak bij mijn ouders bleef, ik afgestudeerd was en we samen woonden (Robin en ik). Werd het hoog tijd voor een pup van ons samen. Dankzij de vorige eigenaresse van de hondendagopvang ben ik het ras Beauceron tegen het lijf gelopen. Het ras sprak ons gelijk enorm aan! Actief, zelfverzekerd, veelzijdig en meer. Toen we bij Mark van From Dara’s Home binnen liepen, waren we eigenlijk al gelijk verkocht door de moeder en oma van Nadine: Jerel en Dara. Wat een heerlijke lieve honden waren dat. Helaas moesten we nog 7 maanden geduld hebben voordat we onze eigen pup mochten verwelkomen. Het was het wachten absoluut waard!​

 

Ondanks dat ik vooral degene ben in huis die alle sporten en cursussen onderneemt, is Nadine echt onze hond en zullen we de pups samen verzorgen. Op vrije dagen genieten we van heerlijk met haar in het bos lopen. Vaak op verschillende locaties. We hoeven ons nooit zorgen te maken als we met haar op pad gaan. Ze kan met alle honden, groot of klein. Ook zal ze nooit weglopen.

 

​Omdat we zo gek op haar zijn en ze qua karakter zo’n fijne hond is (hier kan je meer lezen over Nadine en haar hobby’s), hebben we lang nagedacht of we met haar wilden gaan fokken. Uiteindelijk was nu het moment daar dat het goed in ons leven past en toevallig had Mark eerder dit jaar zijn laatste nest. We voelden ons daarom zeer vereerd toen hij vroeg of we onder de naam van ‘From Dara’s Home’ wilden fokken. We zetten deze prachtige bloedlijn graag voort.

bottom of page